Operational Risk Manager

Ben jij expert in operationeel risicomanagement? En wil jij jouw expertise inzetten voor een maatschappelijk relevante organisatie met een unieke positie in het hart van de hypotheekmarkt? In een functie waar je veel ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om het risicomanagement verder vorm te geven? En waarin jouw initiatief, doortastendheid en sterke communicatieve skills uitstekend van pas komen? Ja? Dan maken wij graag kennis met je! 

Jouw werkdag

Je zet de fiets in de fietsstalling neer en pakt de lift naar de 13de verdieping van het WTC (momenteel werken we overwegend thuis, maar we hopen dat we snel weer vaker naar kantoor kunnen!). Als je het kantoor binnenstapt maak je nog even een praatje met onze receptioniste Jamie. Je hebt vandaag veel overleg met je collega’s uit je team Risk, Legal & Compliance, dus je zoekt een werkplek bij hen in de buurt. Na enkele mails gelezen en beantwoord te hebben, start je met de weekstart met collega’s uit het eerder genoemde team. In deze weekstart brengen jullie elkaar op de hoogte over lopende zaken en stellen jullie wanneer nodig de hulpvraag aan elkaar. Natuurlijk is er ook ruimte om te horen hoe het met iedereen gaat! Daarna tref je de voorbereidingen voor het Risk Committee. Hierin worden de ontwikkelingen van het afgelopen kwartaal besproken en mogelijke acties bepaald. Hiervoor stel je een integrale risico rapportage op met input van verschillende stakeholders. Na een koffiebreak heb je een bespreking van de scope voor de jaarlijkse ISAE 3402 audit met de externe accountant en interne stakeholders. Na een lunchwandeling door Lombok ga je de risico’s en beheersmaatregelen van een risk & control self assessment uitwerken voor de bespreking met het team en de manager. Aan het einde van de werkdag schrijf je samen met de compliance officer een blog over de belangrijkste learnings en bijzonderheden uit het eerste halfjaar van het nieuwe inkoop adviesteam, waar jullie deel van uitmaken. 

Jouw uitdaging bij NHG

Als operational risk manager geef jij, samen met de compliance officer, privacy & security officer en financial risk manager, vorm aan de volgende grote stappen in de verdere professionalisering van risicomanagement binnen NHG. Je ontwikkelt beleid voor de beheersing van operationele en strategische risico’s die door NHG worden genomen, zorgt voor de uitvoering en rapporteert daarover aan bestuur en management. Omdat wij een waarborgfonds zijn, lopen we andere risico’s dan bijvoorbeeld banken en verzekeraars. Dit vraagt om een risicobeheersing op maat. Belangrijk daarbij is het identificeren, analyseren en beheersen van operationele en strategische risico’s. Dit is jouw domein als operational risk manager. Daarbij werk je nauw samen met onze compliance officer, privacy & security officer en financial risk manager. Eén van je eerste taken zal zijn om samen met ICT en de compliance officer op zoek te gaan naar een geschikt Risk & Compliance-systeem. 
Je rapporteert en adviseert aan het bestuur en management. Daarbij ben jij ook direct een belangrijke sparringpartner voor hen en voor andere stakeholders. Jouw verantwoordelijkheden:

 • Verder inrichten en inbedden van een operationeel en strategisch risico raamwerk
 • Doorontwikkelen van het risicomanagement beleid
 • Coördineren en opstellen van een integrale risicorapportage 
 • Secretaris werkzaamheden in het Risk Committee
 • Coördinatie ISAE 3402 raamwerk en audit inclusief de afstemming met de externe accountant en interne stakeholders
 • Periodieke inventarisatie en herziening van risico’s op MT-niveau
 • Registreren van operationele incidenten, faciliteren van root cause analyses en rapporteren daarover
 • Uitvoeren van (operationele) risk (self) assessments op team-, project-, product- en proces niveau
 • Beoordelen van en adviseren over inkoop vraagstukken en uitbestedingen vanuit operationeel risico perspectief 
 • Adviseren bij de ontwikkeling van proposities (PARP) vanuit operationeel risico perspectief
 • Bevorderen van een gezonde risico cultuur o.a. door het uitvoeren van awareness activiteiten

Ben jij de Operational Risk Manager die wij zoeken?

Door jouw ervaring in operationeel risico management, doortastende houding, communicatieve skills en scherp analytische vermogen ben jij een stevige sparringpartner en adviseur. Deze rol past jou goed en je laat je dan ook niet snel uit het veld slaan. Jij wilt vooruit, samen met jouw collega’s van het team Risk, Legal & Compliance ga je altijd voor het beste resultaat. Daarnaast herken jij je in de volgende kenmerken: 

 • WO werk- en denkniveau 
 • 5 tot 10 jaar relevante werkervaring
 • Kennis van en ervaring met AO / IC 
 • Ervaring in de financiële hypothecaire sector is een pre; 
 • Ervaring met operational audit of ISAE
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift 

Wij bieden jou

Uitdagend werk! Samen met ongeveer 90 enthousiaste en vakkundige collega’s in de organisatie werk jij op een unieke positie in de woning- en hypotheekmarkt, midden in de markt en samenleving. Wij bieden je volop ruimte en verantwoordelijkheid, aan jou de kans die te benutten! Daarnaast kun je bij ons rekenen op:

 • Een marktconform salaris (€ 4.718,- - € 5.800,- obv 40 uur per week) en uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, NS Business Card 1e klas en een goede pensioenregeling
 • Goede opleidingsmogelijkheden
 • Een jaarlijks vitaliteitsbudget
 • Mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken, op dit moment werken we allemaal thuis met goede thuiswerkvoorzieningen!
 • Een moderne, inspirerende werkomgeving in het WTC in Utrecht, direct gelegen naast het Centraal Station.

 

Enthousiast? Solliciteer direct!
 

Klik op aan de pagina op de button solliciteren. Voor vragen over deze vacature of onze organisatie kun je terecht bij Mark Bisseling via 06 - 214 496 56 of recruitment@nhg.nl.

Jouw sollicitatie verstuurd, en dan?
 

Lees hoe ons sollicitatieproces er verder uit ziet. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Als je jouw cv en motivatie naar ons toestuurt verwerken we je persoonsgegevens. Meer informatie hierover vind je in onze privacyverklaring.