Data Analyst

Heb jij een visie op datamanagement? Ben jij in staat om de datavaardigheid van onze organisatie verder uit te bouwen en onze datastrategie te realiseren? Ben je ondernemend en een veranderaar? Wil je dat jouw werk het verschil maakt? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Jouw werkdag

Je start de dag met een daily met je collega’s van het data-expertteam waarin de focus van de dag wordt besproken. De resultaten van een pilot op externe data is succesvol verlopen en vandaag heb je een afspraak met de leverancier voor onderhandeling over het structureel ontsluiten. Na deze afspraak zit je om tafel met de klantmanagers omdat zij een actievere rol willen vervullen om woningbehoud te bevorderen. In dit gesprek krijg jij helder welke inzichten en visuals gewenst zijn zodat de klantmanagers gericht actie kunnen ondernemen.  Deze input is jouw basis voor een mock-up van het mogelijke dataproduct. Tijdens de lunch geniet je van een wandeling in de zon door het centrum van Utrecht. In de middag heb je een werksessie met een van je collega data-analisten werkzaam in een multidisciplinair team. Samen beoordeel je de datavraag om de potentie van een bepaalde doelgroep in kaart te brengen en ontwikkelen jullie een eerste prognose. Je adviseert je collega welke potentiële bronnen nader onderzocht kunnen worden en hoe je dit op een pragmatische manier kan aanpakken om snel tot resultaat te komen. Je maakt gelijk van de gelegenheid gebruik om de informatievraag van de klantmanagers en de mock-up aan je collega te toetsen. De waardevolle feedback gebruik je om de mock-up aan te scherpen zodat hij gereed is om morgen aan de klantmanagers voor te leggen. Onderweg naar huis passeren de verschillende onderwerpen van de dag de revue en ontstaan er ideeën over het versnellen en vergroten van businesswaarde met actiegerichte dataproducten.

Jij maakt het verschil

Als Data Analyst binnen NHG heb je een duidelijke visie op het gebruik van data, wat data de organisatie kan bieden en wat nodig is om de maximale waarde ervan te benutten. Daarnaast heb je onder andere de volgende taken:

 • Je ondersteunt het datamanagementteam in de realisatie van de datastrategie en het concretiseren van de roadmap met focus op businesswaarde en actiegerichtheid.
 • Je bent verantwoordelijk voor het initiëren en realiseren van dataprojecten van de roadmap en begeleidt deze in de organisatie. Hierbij heb jij binnen de organisatie een coachende rol om het datagedreven werken toegankelijk en bruikbaar te maken. 
 • Je bent mede verantwoordelijk voor de juiste prioriteiten en focus van het team en bent in staat om dit te challengen.
 • Je exploreert nieuwe data en bronnen en signaleert kansen voor nieuwe dataproducten.
 • Je bent enthousiast over de kansen die je signaleert en weet de organisatie hierover te enthousiasmeren zodat je samen met organisatie gaat creëren.
 • Je onderhoudt en bouwt een relevant in- en extern netwerk op en draagt zorg voor het aangaan van samenwerkingsrelaties met onder andere datapartners en -leveranciers.

Ben jij de Data Analyst die wij zoeken?

Je bent analytisch, ondernemend en resultaatgericht. Je bent niet bang om veranderingen aan te gaan en bent in staat om andere mensen hierin mee te nemen. Je bent in staat om mensen te overtuigen en te coachen. Je durft risico’s te nemen. Naast deze competenties beschik je over:
 

 • Een WO werk- en denkniveau
 • Relevante werkervaring
 • Een nieuwsgierigheid naar innovatieve oplossingen en vernieuwingen binnen het eigen vakgebied met focus op businesswaarde
 • Kennis van datamanagement
 • Kennis van en ervaring met datamodellering en -tools zoals R en Python
 • Kennis van en ervaring met Agile werken.

Wij bieden jou
 

Uitdagend werk! Samen met ongeveer 90 enthousiaste en vakkundige collega’s in de organisatie werk jij op een unieke positie in de woning- en hypotheekmarkt, midden in de markt en samenleving. Wij bieden je volop ruimte en verantwoordelijkheid, aan jou de kans die te benutten! Daarnaast kun je bij ons rekenen op:

 • Een marktconform salaris  (€ 4.345,- - € 5.563,- obv 40 uur per week) en uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, NS Business Card 1e klas en een goede pensioenregeling
 • Goede opleidingsmogelijkheden
 • Een jaarlijks vitaliteitsbudget
 • Mogelijkheid om plaats en tijdonafhankelijk te werken
 • Een moderne, inspirerende werkomgeving in het WTC in Utrecht, direct gelegen naast het Centraal Station.
 • Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast? Solliciteer direct!

Klik op aan de pagina op de button solliciteren. Voor vragen over deze vacature of onze organisatie kun je terecht bij Mark Bisseling via 06 - 214 496 56 of recruitment@nhg.nl.

Jouw sollicitatie verstuurd, en dan?

Lees hoe ons sollicitatieproces er verder uit ziet. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Als je jouw cv en motivatie naar ons toestuurt verwerken we je persoonsgegevens. Meer informatie hierover vind je in onze privacyverklaring.