Data Analist

Heb jij een visie op datamanagement? Ben jij in staat om van onze organisatie een datavaardige organisatie te maken? Ben je ondernemend en een veranderaar? Wil je dat jouw werk het verschil maakt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw werkdag
 

Je start de dag met een stand up met het multidisciplinair scrumteam, dat werkt aan een van de strategische doelen van NHG en waarin inzicht in de potentie van verschillende doelgroepen een speerpunt is. Je neemt dit onderdeel mee naar het Datamanagementteam waar je met je collega’s spart over de mogelijkheden en aanpak. Dit gebruik je om een eerste concept te maken over de benodigde stappen en de eerste acties gelijk op te pakken. Tijdens de lunch geniet je van een wandeling in de zon door het centrum van Utrecht. In de middag heb je met je scrumteam een retro waarin je terugkijkt op de afgelopen sprint. Als afsluiter van de dag sluit je aan bij een sessie met een externe dataleverancier om een eventuele samenwerking te bespreken. Onderweg naar huis passeren de verschillende onderwerpen van de dag de revue en ontstaan er ideeën om de samenwerking met externe partijen, het creëren van inzicht in potentie en de datastrategie te verbinden en elkaar te versterken.


 

Jouw uitdaging bij NHG
 

Als Data Analist binnen NHG maak je deel uit van multidisciplinair scrumteam waarin jij de expert bent op het gebied van data. Door het T-shaped profiel van de rol denk en werk je ook mee met de overige disciplines binnen het team, bijvoorbeeld productmanagement en marketing en communicatie. Daarnaast heb je onder andere de volgende taken:
•    Je analyseert en verwerkt data, zodanig dat er voldaan wordt aan de databehoeftes en deze voorzien zijn van kwalitatief juiste analyses en bruikbare output.
•    Je optimaliseert datagebruik, zodanig dat de organisatie tijdig is voorzien van de juiste tooling en datawarehouse/informatiesystemen zijn aangepast aan de veranderende klantvragen en/of wet- en regelgeving.
•    Je stelt gevraagd en ongevraagd analyses op die inzicht geven in relevante business issues, potentiële nieuwe proposities en performance van ketenpartners. Hierbij verwerk je in- en externe data naar de benodigde output zoals een rapportage of presentatie. 
•    Je bouwt een relevant in- en extern netwerk op, onderhoudt deze en draagt zorg voor het aangaan van samenwerkingsrelaties met onder andere datapartners en -leveranciers.

 

Ben jij de Data Analist  die wij zoeken?

Je bent analytisch, ondernemend en resultaatgericht. Je bent niet bang om veranderingen aan te gaan en bent in staat om andere mensen hierin mee te nemen. Je bent in staat om mensen te overtuigen en te coachen. Je durft risico’s te nemen. Naast deze competenties beschik je over:
•    Een WO werk- en denkniveau
•    Minimaal 5 jaar relevante ervaring 
•    Nieuwsgierig naar innovatieve oplossingen en vernieuwingen binnen het eigen vakgebied
•    Kennis van datamanagement
•    Kennis van datamodellering en voorspelmodellen
•    Kennis van en ervaring met agile werken
•    Kennis van programmeren (b.v. SQL, R, python) en ervaring met datavisualisatie tools zoals Power BI

Wij bieden jou
 

Uitdagend werk! Samen met ongeveer 70 enthousiaste en vakkundige collega’s in de organisatie werk jij op een unieke positie in de woning- en hypotheekmarkt, midden in de markt en samenleving. Wij bieden je volop ruimte en verantwoordelijkheid, aan jou de kans die te benutten! Daarnaast kun je bij ons rekenen op:

  • Een marktconform salaris (€ 4.345,- - € 5.563,- obv 40 uur per week) en uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, NS Business Card 1e klas en een goede pensioenregeling
  • Goede opleidingsmogelijkheden
  • Een jaarlijks vitaliteitsbudget
  • Mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken
  • Een moderne, inspirerende werkomgeving in het WTC in Utrecht, direct gelegen naast het Centraal Station.

 

Enthousiast? Solliciteer direct!
 

Klik op aan de pagina op de button solliciteren. Voor vragen over deze vacature of onze organisatie kun je terecht bij Mark Bisseling via 06 - 214 496 56 of recruitment@nhg.nl.

Jouw sollicitatie verstuurd, en dan?
 

Lees hoe ons sollicitatieproces er verder uit ziet. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Als je jouw cv en motivatie naar ons toestuurt verwerken we je persoonsgegevens. Meer informatie hierover vind je in onze privacyverklaring.