Business Analist

Ben jij de spil tussen IT en de business? Ben je ondernemend en een veranderaar? Wil je dat jouw werk het verschil maakt in de hypotheekmarkt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw werkdag

Je start de dag met een stand up met jouw scrumteam dat verantwoordelijk is voor de optimalisatie en doorontwikkeling van ons Mendix-platform. Daarna heb je een afspraak met één van onze klantmanagers die een vraag heeft ten aanzien van documenten overdracht met onze ketenpartners. In dit gesprek probeer je erachter te komen wat de wens is achter de vraag. Dit werk je daarna uit om later in de refinement te bespreken met de testers en ontwikkelaars uit je scrumteam. Tussen de middag ga je lunchen met je collega’s, helaas is het op dit moment een digitale lunch. ’s Middags staat het eerder genoemde refinement op de planning, hier kan je al mooi je opgestelde story bespreken. Je wordt uitgedaagd door de testers en ontwikkelaars, hiermee heb je voldoende input om je story aan te passen en te bespreken met de klantmanager. De dag eindigt ontspannen met een online quiz met de hele organisatie.

Jouw uitdaging bij NHG

Jij vervult een ‘tolk’ functie tussen de business en IT. De business vragen vertaal jij in een story waarin de wens helder is beschreven en op basis waarvan de ontwikkelaars en testers de juiste oplossing kunnen implementeren. Hierbij maak je gebruik van modellering en het maken van interfaces. Met jouw organisatie-brede kennis van de bedrijfsprocessen en mogelijkheden in het IT landschap zorg jij ervoor dat al jouw resultaten toetsbaar zijn aan de NHG- doelen en de impact op alle systemen is gewogen. Jij vervult een consultant functie naar zowel de keten- en businesspartners en IT collega’s bij bijvoorbeeld vragen of visieformulering.
Jij bepaalt jouw succes door het identificeren en managen van procesverbeteringen en ontwerpen en beheren van de implementatie van softwareoplossingen in Mendix.

Ben jij de Business Analist die wij zoeken?

De Business Analist die wij zoeken heeft aantoonbare ervaring op het gebied van business analyse, procesoptimalisaties en het projectmatig begeleiden van veranderingen. Jij bent communicatief sterk, initiatiefrijk en hebt stevige adviesvaardigheden. Je bent ambitieus, doortastend en scherp, en werkt graag in een team én zelfstandig. Je bent analytisch sterk, resultaatgericht, gaat systematisch te werk en hebt de kwaliteiten om een echte sparringpartner te zijn voor directie, management en andere stakeholders.
Daarnaast vragen wij het volgende:

 • HBO/ HBO+ werk- en denkniveau;
 • 5 tot 10 jaar relevante werkervaring op het gebied van Business Analyse;
 • Kennis van en ervaring met Agile werken;
 • Kennis en ervaring met (agile) requirements analyse;
 • ICT kennis en -ervaring op snijvlak van de business en automatisering;
 • Kennis en ervaring met modellering en testen van software;
 • Kennis van UX-design;
 • Ervaring met lezen van XML en REST/JSON;
 • Kennis van Business Analysis Essentials, datawarehouse specificaties, datamodellering en ETL-processen;
 • Ervaring met Mendix en hypotheekprocessen is een pre.

Wij bieden jou

Uitdagend werk! Samen met ongeveer 70 enthousiaste en vakkundige collega’s in de organisatie werk jij op een unieke positie in de woning- en hypotheekmarkt, midden in de markt en samenleving. Wij bieden je volop ruimte en verantwoordelijkheid, aan jou de kans die te benutten! Daarnaast kun je bij ons rekenen op:

 • Een marktconform salaris (€ 4.006,- - € 5.001,- obv 40 uur per week) en uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, NS Business Card 1e klas en een goede pensioenregeling;
 • Goede opleidingsmogelijkheden;
 • Een jaarlijks vitaliteitsbudget;
 • Mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken (in deze corona-tijd werken we thuis);
 • Een moderne, inspirerende werkomgeving in het WTC in Utrecht, direct gelegen naast het Centraal Station.

 

Enthousiast? Solliciteer direct!
 

Klik op aan de pagina op de button solliciteren. Voor vragen over deze vacature of onze organisatie kun je terecht bij Mark Bisseling via 06 - 214 496 56 of recruitment@nhg.nl.

Jouw sollicitatie verstuurd, en dan?
 

Lees hoe ons sollicitatieproces er verder uit ziet. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Als je jouw cv en motivatie naar ons toestuurt verwerken we je persoonsgegevens. Meer informatie hierover vind je in onze privacyverklaring.