Bedrijfsjurist

Ben jij bedrijfsjurist met ervaring met het waarborgen van Corporate Governance? Ben je op zoek naar  een afwisselende baan met veel impact in de hypotheeksector? Ben jij de ambitieuze bedrijfsjurist die wij zoeken? Reageer dan snel!

Jouw werkdag

In de trein lees je de stukken over enkele wijzigingen van de statuten van NHG, vanuit de RvC was hier een vraag gekomen. In de ochtend heb je een overleg met collega’s van het inkoopteam over de aanschaf van een nieuw CMS-systeem. Het is donderdag dus de gezamenlijke lunch staat al klaar, je schuift snel aan. Tussen de broodjes door win je met poolen van Raymond. ’s Middags heb je een gesprek met Bjorn over je ontwikkeldoelen. De rest van de middag heb je allemaal korte afspraken staan met collega’s die juridische vragen hebben. Zo wil Mark wil de algemene voorwaarden van een detacheringsbureau bespreken en Alies wil wat juridisch advies over een nieuwe propositie. 


 

Jouw uitdaging bij NHG

Als bedrijfsjurist bij NHG ben jij verantwoordelijk voor het waarborgen van de corporate governance van NHG en in samenwerking met de andere juristen dat NHG juridisch ‘in control’ is. De andere juristen binnen je team zijn verantwoordelijk voor de juridische zaken rondom productontwikkeling. Als bedrijfsjurist adviseer je de Raad van Bestuur en de organisatie op het gebied van complexe bedrijfsjuridische zaken, waaronder statuten, achtervangovereenkomsten, nieuwe wetgeving, rechtspersonenrecht, contracten, juridische organisatie en arbeidsrechtelijke vraagstukken Na goedkeuring van jouw stukken/adviezen implementeer je het beleid en de wijzigingen. Je treedt op als extern vertegenwoordiger en als gemachtigde van de organisatie bij onder meer bij contractonderhandelingen. Je houdt ontwikkelingen bij op het gebied van corporate governance en vertaalt deze naar NHG, je bent aanspreekpunt op het gebied van corporate governance. 

 

Het team Risk, Legal & Compliance

Samen met je team ben je het geweten van de organisatie. In het team zitten naast jou als bedrijfsjurist een operational en financial risk manager, twee advocaten en een jurist regelgeving die tevens verantwoordelijk is voor compliance. 


 

Ben jij de Bedrijfsjurist die wij zoeken?

Je bent communicatief vaardig en oplossingsgericht. Met jouw klantgerichtheid weet je goed te communiceren met collega’s, externe partijen en experts. Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend. Dankzij jouw accuratesse en analytisch vermogen werk je zelfstandig binnen de vastgestelde processen en werkinstructies. 

•    Een afgeronde WO-opleiding Nederlands recht
•    Bovengemiddelde kennis van privaat- en rechtspersonenrecht
•    Tenminste 8  jaar ervaring als bedrijfsjurist
•    Goede adviesvaardigheden 
•    Inzicht in (bedrijfs)juridische ontwikkelingen
•    Je bent analytisch en constructief kritisch
•    Je bent gedreven, nauwkeurig en creatief
 

Wij bieden jou
 

Uitdagend werk! Samen met ongeveer 9-  enthousiaste en vakkundige collega’s werk jij op een unieke positie in de Nederlandse woning- en hypotheekmarkt. Wij bieden je volop ruimte en verantwoordelijkheid – aan jou de kans die te benutten. Daarnaast kun je bij ons rekenen op:
•    Een marktconform salaris: € 4.564  - € 5.954 op basis van een 40-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring
•    Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, NS Business Card 1e klas en een goede pensioenregeling
•    Voldoende opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen
•    Een jaarlijks vitaliteitsbudget
•    Mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken
•    Een moderne, inspirerende werkomgeving in het WTC in Utrecht, direct gelegen naast het Centraal Station
•    Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.


 

Enthousiast? Solliciteer direct!
 

Klik op aan de pagina op de button solliciteren. Voor vragen over deze vacature of onze organisatie kun je terecht bij Mark Bisseling via 06 - 214 496 56 of recruitment@nhg.nl.

Jouw sollicitatie verstuurd, en dan?
 

Lees hoe ons sollicitatieproces er verder uit ziet. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Als je jouw cv en motivatie naar ons toestuurt verwerken we je persoonsgegevens. Meer informatie hierover vind je in onze privacyverklaring.